دکترنوروزیان

آلوپسی چیست

آلوپسی چیست

آلوپسی چیست

آلوپسی یک واژه عمومی (یونانی) به معنای کاهش موی سر یا هر قسمتی از بدن به هر علتی است. آلوپسی علل مختلفی مانند هورمونی ، خودایمنی ، عوارض داروها ، کم خونی و …. دارد.

آلوپسی چیست

علت آلوپسی آره آتا و انواع آن :

آلوپسی مسری نیست ، عوامل ژنتیکی در کنار عوامل محیطی نقش مهمی در بروز این بیماری بازی می کند.در این بیماری سیستم ایمنی به فولیکول های مو ( ساختارهایی که مشتمل بر مو می شود) حمله کرده و باعث ریزش مو می گردد. که استرس و اضطراب آن را تشدید می کند و اغلب در افراد سالم بروز می کند. که انواع آن عبارتند از :

آلوپسی آره آتا

شایع ترین نوع این بیماری ناشی از اختلالات سیستم ایمنی بدن بوده و ریزش در آن به صورت سکه ای در اندازه های مختلف می باشد.

آلوپسی آره آتا توتالیس :

تمام موهای سر شروع به ریزش پیدا می کنند.ممکن است در این نوع از بیماری، موهای ابرو ، مژه و بدن حفظ شود. در واقع موهای یک عضو ( سر یا بدن ) به طور کامل می ریزد.

آلوپسی آره آتا یونیورسالیس

که نادرترین نوع این بیماری بوده که منجر به ریزش موی پوست سر و کل بدن می شود، به گونه ای که حتی یک مو نیز در بدن باقی نمی ماند. این نوع از بیماری مقاومت بالایی به درمان دارد.

آلوپسی چیست

درمان

تذکر:

در حال حاضر بیماری آلوپسی هیچگونه درمان قطعی نه تنها در ایران بلکه در هیچ کجای دنیا ندارد.
راههای موقتی برای برطرف کردن آن وجود دارد که صرفا جهت مطالعه بیشتر شما به آنها اشاره میکنیم که در اینجا به اسم درمان آورده شده است و هیچ تایید و یا تضمینی برای هیچکدامشان نداریم.
درمان های رایج:
تزریق تریامسینولون استوناید(موضعی): این روش انتخاب اول درمان در مواردی است که طاسی سکه¬ای یک یا چند ناحیه کوچک از سر را درگیر کرده است. بدین منظور معمولاً از سوسپانسیون تزریقی تریامسینولون استوناید استفاده می شود.
دیفن سیپرون:دیفن سیپرون یک آلرژن تماسی قوی می باشد که به عنوان داروی ایمونوتراپیوتیک با غلظت های مشخص در درمان آلوپسی آره تامصرف می شود.
تزریق کورتون(موضعی): این درمان، تزریق کورتون به قسمتهای بدون موی پوست است. تزریقات معمولا ماهی یکبار در پوست و اطراف ناحیه بدون مو انجام می شود. این داروها در طاسی¬های سکه¬ای به عنوان درمان اصلی و در طاسی¬های آراتا توتال که با دیفن سیپرون تحت درمان است به عنوان درمان کمکی کاربرد دارد.
محلول ماینوکسیدول:استفاده هر ۲ بار در روز محلول ماینوکسیدیل ۵% ممکن است موجب رشد مجدد مو در قسمتهای پوست سر، ابروان و ریش در بیماری آلوپسی آره آتا شود.
کرم یا پماد آنترالین:استفاده از پماد یا کرم آنترالین می باشد. آنترالین از مواد مصنوعی tar-like است که روی نواحی بدون مو روزانه یکبار استعمال می شود و بعد از مدت کوتاهی شسته می شود.
قرص های کورتون:گاهی اوقات قرص های کورتیزون برای درمان ریزش موی شدید تجویز می شود. استفاده از قرص های کورتیزون خیلی قویتر از تزریق موضعی کورتیزون در پوست است.
نور درمانی: نوردرمانی در طاسی¬های یونیورسال که کل موهای بدن درگیر شده است، کاربرد دارد. اثربخشی آن در مطالعات گوناگون با درصدهای موفقیت مختلف گزارش شده است. احتمال ریزش دوباره موها با قطع نوردرمانی بالاست و نیاز به ادامه درمان برای مدت طولانی برای نگه داشتن موهای رشد کرده وجود دارد
سیتوکین درمانی: قرصهای تعدیل کننده سیستم ایمنی که کم عوارض ترین وموثرترین درمان است که طول درمان آن یک تا دو سال میباشد مثل قرص آزیپ رون،سولفاسالازین و ….
در ضمن درمانهایی مانند prp یا پالس درمانی یا پلاسما فریز فقط در حد تحقیقات میباشد
عوارض داروهای مختلف:
تزریق تریامسینولون استوناید(عضلانی):
سردرد، سرگیجه، افزایش فشارخون، پوکی استخوان و… ازعوارض جانبی این دارو هستند.
تزریق کورتون(موضعی):
در مصرف موضعی گلودرد، سرفه، آبریزش، آتروفی پوست و…
محلول ماینوکسیدول:.
در مصرف موضعی آن خارش سر پرموئی در صورت وتشدید ریزش مو بدنبال مصرف خارش ممکن است
قرص های کورتون:
عوارض گوارشی، بثورات جلدی٬ پوکی استخوان، افزایش فشار خون، واکنشهای آلرژیک، عفونتهای موضعی یا سیستمیک،سندرم کوشینگ،ادم،اتروفی بافتی،تهوع افزایش سریع وزن،اختلالات قاعدگی در زنان
سیتوکین درمانی(تضعیف کننده سیستم ایمنی):
تهوع،بی اشتهایی، ناراحتی معده، اسهال، سردرد، عقیمی قابل برگشت در مردان و ناراحتی های عمومی مانند ضعف و خستگی، رنگ پریدگی، مشکل در بلع، واکنشهای آلرژیک از قبیل تب و راش پوستی
کرم یا پماد آنترالین:
آنترالین، بطور موقتی بر روی پوست ایجاد سوزش کرده و پوست تحت درمان قهوه ای کم رنگ یا بی رنگ خواهد شد. پس از استعمال دست ها باید شسته شوند
از عوارض برخی از دارو ها برای درمان آلوپسی استفاده می شود.

آلوپسی چیست

درمان های تحقیقاتی :

توفاسیتینیب (زلجانز)
tofacitinib ، یک داروی از کلاس مهار کننده¬ی Janus کیناز (JAK) است، که توسط موسسه ملی بهداشت و Pfizer، کشف و توسعه یافته است. Tofacitinib به عنوان Xeljanz و Jakvinus به بازار عرضه شده است.
در حال حاضر برای درمان آرتریت روماتوئید (RA) در بیمارانی که نمی توانند با متوترکسات (Rheumatrex، Trexall) به تنهایی درمان شوند، استفاده می شود و در ایالات متحده و کشورهای دیگر تایید شده است.
این دارو تأثیری مهمی در درمان پسوریازیس در فاز ۳ مطالعات نشان داده است. برای این دلیل، در درمان بیماری التهابی روده، دیگر بیماری های ایمنی و همچنین برای پیشگیری از رد پیوند اعضا، در حال حاضر، مورد مطالعه است.

رکسولیتینیب :
Ruxolitinib
چرا این دارو تجویز می شود؟
Ruxolitinib برای درمان میلوفیبروز (وضعیتی که در آن مغز استخوان، جایگزینِ بافت اسکار شده و باعث کاهش تولید گلبول قرمز می¬شود) استفاده می¬شود. Ruxolitinib در کلاسی از داروهایی موسوم به مهار کننده کیناز است و از طریق مسدود کردن آنزیمی که باعث می¬شود، بافت اسکار به شکل مغز استخوان تبدیل شود، کار می¬کند.
این دارو چگونه باید استفاده شود؟
Ruxolitinib به عنوان یک قرص را از طریق دهان استفاده می¬شود. معمولا با یا بدون غذا دو بار در روز استفاده می¬شود. و هر روز در محدوه زمانی مشخص باید استفاده شود. به دستورالعمل روی برچسب نسخه را به دقت دنبال کنید، و از دکتر یا داروساز خود بخواهید تا هر بخش را که نمی فهمید ، توضیح دهند. دقت شود بیشتر یا کمتر از تجویز دکتر نباید استفاده شود .

سینورا :
سینورا دارویی است که برای بیماری های اتو ایمن (خود ایمنی) ، بیماری های استخوانی (پوکی استخوان) ، بیماری های هورمونی (رشد هورمون ها) ، گوارشی ، مفصلی ، پوستی ، بیماری هایی نظیر نازائی و … کاربرد دارد.

یکی از مزیت های این دارو تزریقی – خوراکی آن بوده که سبب شده ، بیمارانی که جهت مصرف خوراکی یا بالعکس دچار مشکل هستند بتوانند گزینه دیگری را انتخاب کنند.

آلوپسی چیست

مطالب مرتبط